ZWANGERSCHAP

Een vroedvrouw tijdens de zwangerschap? Ja hoor! Bij de vroedvrouw kan je terecht voor medische opvolging op maat en is er ruimte om al je vragen te bespreken. Tijdens elk consult controleer ik je bloeddruk, gewicht en temperatuur. Zo nodig doen we een bloedafname en een urinecontrole. Van zodra de baby groot genoeg is (rond 11-13 weken zwangerschap), luisteren we naar de harttonen. Ik geef je informatie over vaccinaties, de NIPT-test, de suikertest, tips bij kwaaltjes, …

Van zodra je vertelt dat je zwanger bent, overspoelen familie en vrienden je met goedbedoelde informatie en online lees je vanalles waardoor je misschien door het bos de bomen niet meer ziet. Ik bied verschillende infosessies aan om jou correct te informeren.

Op tijd en stond jezelf wat rust gunnen is gezond, al zeker tijdens de zwangerschap. Je lichaam creëert nieuw leven en dat heeft een impact op jouw spieren en gewrichten. Tijdens de zwangerschap kunnen er kwaaltjes optreden zoals rugpijn, vermoeidheid, zware benen, ... Een massage biedt verlichting en zorgt voor een boost aan oxytocine: het knuffel- en gelukshormoon.

Wens je enkel postnatale opvolging? Dat kan, een intakegesprek gebeurt bij voorkeur tijdens de zwangerschap. Zo zijn de administratieve zaken al achter de rug.